Hogyan aknázd ki a benned rejlő potenciált

03 Jul

 

Hogyan tudunk többet kihozni a bennünk rejlő potenciálból?

Mindannyian határtalan potenciállal rendelkezünk, és elménk tudatos irányításával képesek vagyunk ebből minél többet kiaknázni.

MUSZÁJ irányítanunk az elménket, a fókuszunkat TUDATOSAN, különben csak a berögzült tudatalatti meggyőződéseink és mintáink alapján reagálunk az életünkben történt eseményekre, és alvajárunk a mindennapokba.

Ez az, ami felemel minket az állatok világából. A képességünk, hogy tudatosan irányítsuk az elménket és fókuszunkat.

A következő három területre figyelmet akarunk fordítani:

 

1. Tápláld az elmédet

Megfelelő gondolkodásmódot kialakítsuk, és fenntartsuk. Inspiráló és hasznos anyagokkal, könyvekkel, videókkal, blogokkal táplálni az elménket. Ezáltal egy támogató mentális környezetet teremtünk.
Gondolj erre úgy, mintha a kertedet ápolnád a külső valóságban. Új magokat (gondolatokat, szokásokat) ültetsz el, és táplálod azt csapadékkal, táptalajjal (inspiráló baráti környezet, könyvek, audiokönyvek, hanganyagok, videók…)

 

2. Tápláld a testedet

“Ép testben ép lélek”

Fizikai energiaforrásunk a legalapvetőbb, és kihatással van érzelmi és mentális állapotunkra is. Ha nem vagy egészséges, és nem vagy energikus, akkor kevésbé leszel produktív, kevésbé lesz meg a belső erőd, hogy szembenézz az akadályokkal, kihívásokkal, könnyebben kerülsz negatív érzelmi állapotba, kevésbé leszel fókuszált munkádban.

Egy amgas szintű vitalitással és energikussággal pedig kivirágzol teljesen, és keresztül mész az akadályokon, hatékonyan haladsz előre.

Négy alkategóriára lehetne bontani ezt:

  1. Testmozgás
  2. Étrend
  3. Hidratáció
  4. Alvás/Energia megújítás

Ezekről beszélek bővebben a videóban.

 

3. Tápláld a lelkedet

Sokszor megfeledkezünk a lelkünk ápolásáról, pedig ez a legerőteljesebb energia forrásunk. Ez az, ami felemel minket, amely lángra lobbantja a hajtóerőnket, amivel a legtöbbet aktiváljuk magunkból.

Túl gyakran természetesnek veszünk dolgokat az életünkben, ahelyett hogy megállnánk és értékelnénk a dolgokat, amivel már rendelkezünk.

“Minél hálásabb vagy, annál többet kapsz, amiért hálás lehetsz.”

A hála az egyik legmagasabb érzelmi frekvencia, amire hangolhatjuk magunkat, amelyből a megfelelő lehetőségekre nyitottak leszünk, és hatékonyan haladunk előre.

Egy szokás, amit kialakítottam az életemben, hogy minden nap reggel és este (de néha nap közben is) megállok 2 percre, szívemre rakom a kezem, akár becsukom a szemem, és értékelek dolgokat az életemben. Akármilyen kicsi, vagy természetes dologról is legyen szó. Értékelem a szeretteimet, a munkámat, a haladásomat, azt, hogy élek. Felidézek 1-1 kedves emléket az elmémből.

Ezáltal a megfelelő érzelmi állapotba hozod magad, és egy magasabb rezgésszintre hangolod magad. Ebből az állapotból könnyebben szembenézel akadályokkal, gyorsabban haladsz előre, és jobb dolgokat teremtesz meg.

Továbbá beszélek a videóban egy Winstreak nevű app-ról okostelefonokra, amellyel a sikereidet tudod vezetni minden egyes nap végén, hogy értékeljed a haladásodat, és egy pozitív önbecsülés spirálba rakd magad.

 

Ez a három terület ápolásával megfelelő fizikai, érzelmi, mentális, és lelki állapotba hozod magad, hogy szembenézz a kihívásokkal, és még többet aktiválj a benned rejlő erőforrásokból.

Válassz ki legalább egy dolgot a javaslataim közül, vagy találj ki te magad valamit ezek alapján, amivel képes vagy az egyes területeket jobban táplálni a mindennapjaidban. Tűzd ki, hogy a következő 7 nap során erre fogsz figyelni, és betartod azt.

A tudás önmagában nem ér semmit végrehajtás nélkül.

Határozd meg, hogy mit, mikor fogsz csinálni (pl. reggel felkelés után 2 percben hálát adok dolgokért). Minél konkrétabban kitűzöd, hogy mit, mikor, és hogyan hajtasz végre, annál könnyebb lesz szokássá alakítanod.

GL!

West

No comments yet.

Leave a Reply