Néhány produktivitást és koncentrációt növelő eszköz

22 May

Ebben a bejegyzésben leírok néhány eszközt, amellyel tudod növelni a produktivitásodat, és ki tudod zárni a zavaró tényezőket az életedből, póker játékodból. Ezeket már coachingok során említettem pár embernek, de itt elérhető mindenki számára.

Számtalan kísérletet végeztek, amellyel bebizonyították, hogy milyen negatív hatással bír a teljesítményre nézve, ha valaki több tevékenységet is folytat egyszerre (multitasking), amely mentális kapacitást igényel a részéről.

Ez két dologban is hátráltatja a pókerjátékost:

1. Egyik az agyi teljesítmény egy részének az elvesztése azáltal, hogy egy újabb tevékenység is igényel egy szeletet a tudatos agy kapacitásodból, amellyel kapcsolatban azt találták, hogy egyszerre mindössze 4-7 tényezőt tudunk tudatosan figyelembe venni (korábbi tanulmányok 7 tényezőben állapították meg ezt a számot, újabb tanulmányok 4 tényezőben). Ha facebookozol/skype-olsz/telózol, akkor ezek mind-mind igénybe vehetnek egy-egy helyet a mentális kapacitásodból, és ezáltal a teljesítményed észrevehetően romolhat.

2. Minél többször váltogatsz feladatok között azáltal egyre több stimulációt nyújtasz az agyadnak, ami növeli az érzelmi szint intenzitását, és ahhoz vezethet, hogy nagyobb stressz/nyomás állapota alá kerülsz. És egy bizonyos érzelmi izgatottsági szint után, az emberi agy logikai funkciói egyre inkább kezdenek leblokkolódni, és ezáltal egyre kevésbé tudsz logikus döntéseket meghozni (pl. játékodban dolgok, amelyeket még csak tudatos kompetencia szintjén sajátítottál el, és még nem váltak tudattalanná), és ezért van például az is, amikor nem érted hogyan követhetsz el final table közeli vagy nagy nyomással járó játékokban alapvetőnek tűnő hibát.

 

Focus-On-Your-Dreams

Tehát annak érdekében, hogy ezt elkerüld, zárj ki minden zavaró tényezőt pókerezés ideje alatt:

Facebook/Hátráltató oldalak:

1. Van egy kiegészítő Google Chrome böngészőhöz, amely eltünteti a facebookodon a hírfalat a kezdőlapon, és helyére egy produktivitással kapcsolatos idézetet rak ki. Az üzeneteidet, csoportokat továbbra is eléred. De mivel a legnagyobb időpazarló tevékenység a hírfal böngészése, ezért ezt ezzel a kis kiegészítővel megoldhatod (amint elkezdtem használni, a facebook-on töltött időm közel 40%-al csökkent heti szinten):

https://chrome.google.com/webstore/detail/news-feed-eradicator-for/fjcldmjmjhkklehbacihaiopjklihlgg

2. Egy másik kiegészítő segítségével limitálhatod, hogy naponta hány percet tölthetsz el adott időpazarló oldalakra, amelyeket felvehetsz egy listára, pl. napi 15 perc. Ha egy olyan oldalon vagy, amely szerepel ezen az időpazarló listán, akkor a számláló elkezd visszafele számolni, és ha eléri egy adott nap a 0-t, akkor aznapra blokkolja ezeket az oldalakat.

Továbbá tudsz olyat csinálni benne (Nuclear Option), hogy meghatározott időre blokkolja ezeket az oldalakat (pl. session-re beállíthatod, hogy blokkolja a Chrome-ban ezeket)

Kiegészítő neve: Stayfocusd

https://chrome.google.com/webstore/detail/stayfocusd/laankejkbhbdhmipfmgcngdelahlfoji

 

Skype:

1. Zárd be a skype-ot session előtt, alakítsd rutinná, rakd be a ráhangolódó rutinodba session előtt.

2. Ha valamiért nagyon muszáj megnyitva lennie a skype-odnak (pl. HyperHU-osoknak kartell miatt), akkor skype-on belül be tudod állítani, hogy ne kapjál értesítést üzenetekről egy adott csoporttal/beszélgetéssel kapcsolatban (lent nem jelez sárga számlálóval skype ikonján), csak ha megnyitod skype-ot akkor jelzi a beszélgetésnél halványan, hogy hány üzenetet nem láttál.

Ehhez kattints az adott beszélgetésre -> fenti menün Üzenetváltás -> Értesítési beállítások… -> Nem kérek értesítést

3. Írd össze magadnak, hogy mégis mi történik, ha nem válaszolsz üzenetekre session ideje alatt, összedől a világ, történik valami negatív dolog, vagy csak stimulációra éhezel?

 

Ha ezeket gyakorlatba ülteted, akkor a teljesítményedet és játékminőségedet is tudod javítani pozitív irányba, továbbá jó pár regulárral szemben előnyre tehetsz szert, akik játék közben élnek zavaró tényezőkkel.

Sok sikert!

West

No comments yet.

Leave a Reply