Póker 3 Alappillére

26 Apr

Mi határozza meg, hogy mennyit tud kiaknázni valaki pókerben a képességeiből?

Készültem egy videóval, amelyben a póker 3 alappillérét mutatom be közelebbről, hogy milyen tényezők befolyásolják, hogy valaki mennyit képes kihozni a póker karrierjéből. Milyen tényezők játszanak szerepet abban, hogy valaki minél hatékonyabban és gyorsabban sajátítsa el a megfelelő póker stratégiát, aztán minél hatékonyabban és magasabb szinten legyen képes ezt konzisztensen végrehajtani játék közben, és az egész karrierjét élvezetessé és jól megtervezetté tenni.
Azáltal, hogy rendelkezel egy konkrétabb képpel a befolyásoló tényezőkről, stratégikusabban tudod megközelíteni ezek kiaknázását és maximalizálását.

Tréning – Június 6-7.

De először is egy bejelentés. Készülök egy 2 napos intenzív tréninggel június 6-7-én (szombat-vasárnap), amely terveim szerint az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb póker eseménye lesz idehaza. Az elmúlt hónapok során egy olyan útmutató kidolgozásával foglalkoztam, amellyel a játékosok képesek a lehető legtöbbet kihozni a pókeres karrierjükből. Lehetőségem volt az elmúlt egy év során több mint 100 póker játékossal foglalkozni, kezdve nagyszerű, kiemelkedő játékosoktól, egészen olyan játékosokig, akik kevésbé aknázzák ki a képességeiket póker területén. Így betekintést nyertem rengeteg játékos gondolkodásmódjába, rutinjaikba pókerben és azon kívül. Ennek köszönhetően egy idő után eléggé kirajzolódtak a minták, hogy milyen tényezők befolyásolják a játékosok eredményességét pókerben. Sokszor ezek szinte alig észrevehető kis tényezők voltak, amik viszont komoly különbségeket jelentettek játékosok teljesítményében.

Évek óta arra keresem a választ, hogy hogyan vagyunk képesek a legtöbbet kianázni a képességeinkből az életünkbe, és maximális teljesítményt nyújtani. Ezen a téren szerzett ismereteimet és az elmúlt egy év alatt a rengeteg pókerjátékossal történő munkából szerzett észrevételeimet igyekeztem az elmúlt hónapok során egyre inkább rendszerezni, és kézzelfoghatóvá, elsajátíthatóvá tenni. Egy olyan “útmutató” kialakítása volt a célom, amely segít a játékosoknak, hogyan hozzák ki a legtöbbet magukból póker területén.

Nem megyek bele túlságosan a részletekbe egyelőre, csak megemlítettem, hogy június 6-7-én 2 napos tréning, szóval írd be a naptáradba, mert az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb rendezvénye lesz pókerben idehaza.

Szeretnél hasznos tippeket, tanácsokat kapni teljesítményed növelésével kapcsolatban heti rendszerességgel?

Végre eljött az idő, hogy heti rendszerességgel tudj kapni tőlem hasznos gondolatokat, tippeket, rutinokat emailben, amelyekkel képes vagy többet kiaknázni magadból pókerben és azon kívül. Rengeteg dolgot akarok megosztani játékosokkal, és ez egy eszköz lesz számomra is, hogy a gondolataimat, tippjeimet közvetíteni tudjam. Már több mint fél éve terveztem ezt, de nem jutottam el oda, hogy meg is valósítsam ezidáig.

Milyen témakörökben számíthatsz tippekre, gondolatokra az emailekben?

 • Hogyan fejleszd a póker tudásod hatékonyabban és gyorsabban
 • Hogyan élvezd a játékot jobban, még ha most néha tehernek is érzed
 • Tippek, hogyan növeld a motivációdat, hogy képes legyél többet kiaknázni a képességeidből
 • Hogyan tedd a pókert egy élvezetes karrierré
 • Tippek, amelyekkel gyakrabban tudod az “A” játékodat hozni és jobb fókusszal rendelkezni
 • Hasznos rutinok, amelyekkel tudod növelni a teljesítményedet

Heti 2-3 alkalommal fogok küldeni emailt gondolatokkal, és ötletekkel, amelyeket felhasználhatsz, hogy növeld a teljesítményedet, többet nyerj pókeren, és jobban élvezd a mindennapjaidat is mellette.

A következő linken, ha megadod az email címed, akkor onnantól kezdve fogod kapni ezeket az emaileket, amelyekről bármikor leiratkozhatsz, ha úgy döntenél:

http://dominaldazeleted.hu/pokertippek

Póker 3 Alappillére

Készítettem egy videót, amelyben azokat a pilléreket, és tényezőket veszem szemügyre, amelyek befolyásolják, hogy mennyit vagy képes kihozni a pókeres karrieredből.

Feltételezem, hogy rengeteg energiát beleraktál már a pókerbe az évek során, ha főállásban végzed. Abban is biztos vagyok, hogy érezted már úgy, hogy több van benned, mint amit eddig kiaknáztál volna pókerben, vagy amit akár az eredményeid tükröztek volna.

 • De mégis milyen tényezők teszik lehetővé, hogy a lehető legtöbbet kihozd magadból?
 • Mitől válnak bizonyos játékosok igazán sikeressé, eredményessé, és alakítanak ki egy élvezetes póker karriert?
 • És mitől van az, hogy bizonyos játékosok pedig hiába rakják bele az energiát, mégsem jön el az az áttörő eredmény, amire várnak?

 

Rengeteg információ érhető el póker stratégiával kapcsolatban az interneten. Az a helyzet viszont, hogy sajnos kevés információ áll rendelkezésére a játékosoknak ezekről a teljesítményüket, eredményességüket befolyásoló tényezőkről, amelyeket a lenti videóban említek. Nehéz úgy javulni valamiben, hogyha nem is tudja valaki, hogyan tegye ezt meg.

A póker területe nagyon le van maradva ezen a téren. Sport, biznisz, és egyéb területeken elérhető rengeteg kutatás és segédanyag ahhoz, hogy valaki adott területen többet kihozzon magából, gyorsabban fejlessze a képességeit, viszont pókerben ez még nem annyira érhető el, pláne idehaza.

Annó, amikor elkezdtem pókerezni, 2011 végén, a következő egy év elég kemény időszak volt számomra. Ott hagytam a munkámat annak reményében, hogy szabad legyek, és nagyszerű életstílust teremtsek magamnak egy olyan munka által, ahol úgy gondoltam rengeteget fejlődhetek. De a valóság nehezebb volt, mint terveztem. Úgy éreztem, hogy belerakom az energiát a pókerbe, de mégsem jönnek igazán az eredmények, amelyre vágytam. Ez sok nehézséget és frusztrációt okozott számomra anyagi téren, és ez nyilván valamennyire az életem minőségére is hatással volt. A második évem már sokkal eredményesebb volt, ami aztán pozitív változásokat eredményezett az életemben. Így pár évvel később, és rengeteg játékossal történő coaching során már látom, hogy mennyi de mennyi mindent nem aknáztam ki annó pókerben, amelyek már az első évemben is rengeteg frusztrációtól megkíméltek volna, sokkal gyorsabban fejlődhettem volna, jobb teljesítményt nyújthattam volna játék közben és rengeteg extra profitot hozott volna két éves pályafutásom alatt.

Mivel az időben már visszamenni nem tudok, viszont más játékosoknak segíthetek, ezért igyekszem rengeteg hasznos gondolatot és ötletet megosztani a jövőben, amellyel képes lehetsz még többet kiaknázni magadból.

Megannyi játékossal történő munkám során azt találtam, hogy vannak bizonyos tényezők, amelyeket azok a játékosok, akik gyorsabban fejlődnek, jobban játszanak, és jobban is élvezik és menedzselik a karrierjüket kiaknáznak, amit kevésbé sikeres játékosok nem.

Annak érdekében, hogy egy struktúrát vigyek bele ebbe a tudáshalmazba, 3 fő pillért határoztam meg a póker karrierrel kapcsolatban, amelyeket bizonyos tényezők befolyásolnak. Ezeket akarjuk minél inkább kiaknázni, és maximalizálni bizonyos gondolkodásmódbeli változtatásokkal, és adott szokások alkalmazásával.

Ez a 3 pillér:

 1. Póker tudás
 2. Végrehajtás
 3. Póker/Élet menedzselése


Az első pillér, a póker tudás területe.
Nyilván kulcs fontosságú pókerben, hogy valaki minél nagyobb, minél jobb tudással rendelkezzen, és ez remélhetőleg minél mélyebb szinten legyen elsajátítva (Tudatos vs. Tudat alatti kompetencia). Konkrétan, hogy tudja a játékos, hogy melyik szituációban melyik a legjobb megjátszás. Minél jobban átlátja ezt, és minél jobb, optimálisabb döntéseket tud hozni, annál eredményesebb lehet.

Ami ezt a pillért befolyásolja, hogy valaki mennyire képes hatékonyan, és minél gyorsabban elsajátítani a tudást. Lehetőségem volt olyan játékosokkal dolgozni, akik rendkívül gyorsan fejlesztették a tudásukat, és olyanokkal is, akik sokkal lassabban. És a fő meghatározó tényező nem az volt, hogy mennyi órát szántak elemzésre. Nyilván ez egy fontos tényező, de sokkal inkább apró gondolkodásmódbeli, vagy rutinbeli különbségek voltak a jellemzőek, amiket csak akkor vesz észre az ember, ha ezeket tanulmányozza, ezért láthatatlanok ezek a legtöbb játékos számára, így nem aknázzák ki ezt sokan.

Információ bőségesen rendelkezésre áll, rengeteg oktató videó található az interneten, leosztások bőséges mennyiségben, továbbá elérhetőek póker edzők is oktatásra. A probléma nem az információ hiányával van, hanem hogy mennyire képes valaki hatékonyan elsajátítani azt.
Tehát a kulcs az, hogy felhasználd azokat a tényezőket, amelyek lehetővé teszik, hogy a leggyorsabban sajátítsd el a tudást az elérhető forrásokból.
Nézd meg a videót, amelyben bővebben is beszélek ezekről a pillérekről, és az eredményességedet befolyásoló tényezőkről:

 

 

A második pillér a végrehajtás területe. Azaz, hogy játék közben képes legyél minél konzisztensebben, minél magasabb szinten teljesíteni, és ennek köszönhetően a meglevő póker tudásodat a lehető legjobban kiaknázni játék közben. Ismersz-e olyan játékost, aki úgy gondolod elég jó póker tudással rendelkezik, hasznos meglátásai vannak leosztásokhoz, viszont mégsem olyan kimagaslóan eredményes? Mintha valahol hiba csúszna a gépezetbe, amikor arra kerül sor, hogy ezt a tudását ki is aknázza játék közben. Lehet tudsz ilyen játékosra gondolni (vagy akár saját magadra?:)

Sok játékos érzi azt, hogy nem is feltétlenül azzal van baj, hogy nem tudna eleget, hanem hogy nem képes maximális teljesítményt nyújtani játék közben. Lehet azért, mert mentális játékában vannak leakek (tilt, félelem, instabil magabiztosság, variancia kezelése…), tehát játék közben kizökkentik, vagy frusztrálttá teszik tényezők, és nem tudja meghozni a legjobb döntéseket. Lehet az, hogy nincs elég energiája, és túl fáradt. Lehet az, hogy nincs elég motivációja, és unatkozik, nem talál elég kihívást a játékban. Lehet az, hogy hiba van a döntéshozatali modelljében játék közben, amely alapján kiértékeli az egyes leosztásokat, és meghozná a tudásából a legjobb megjátszást. És hasonló tényezők.

Ez a pillér szintén kulcs fontosságú, és azt akarod elérni, hogy megismerd, kiaknázd, és fejleszd azokat a tényezőket, amelyek befolyásolják, hogy mennyire vagy képes a legjobbadat nyújtani játék közben.

 

A harmadik pillér a póker/élet menedzselése. Ez a pillér öleli magába a másik kettőt. Konkrétan hogyan menedzseled az életedet, póker karrieredet úgy, hogy a legproduktívabb és energikusabb legyél a mindennapjaid során, hogy a kulcs fontosságú teendőkkel foglalkozz pókerben, és kikapcsolódás gyanánt az életed többi területén. Ide tartozik az is, hogy mennyire teszed élvezhetővé a pókert, mint karriert, vagy akár a mindennapjaidat, sessionöket, elemzéseket. Mennyire építed stratégikusan a póker karrieredet, pontosan megtervezve a haladásodat, folyton felmérve a hiányosságaidat, tudatos tervet kidolgozni az eredményeid növelésére? A motiváció, és hajtóerő szintén ide tartozik, azaz hogy képes vagy-e ezt a belső hajtóerőt minél inkább felébreszteni, mivel ez fogja turbó fokozatra kapcsolni az agyadat, hogy sokkal gyorsabban tanulj, jobban teljesíts, és többet is nyerjél. Mennyire egyensúlyozod ki a pókert az életed többi területével? Milyen az alapvető érzelmi állapotod? …

 

Ez a három pillér és az adott tényezői befolyásolják, hogy mennyire hozod ki a maximumot a pókerből, és teszed élvezhetővé, fenntarthatóvá. Van sok sikeres játékos, aki meg se tudná igazán fogalmazni, hogyan érte el az eredményeit (azon kivül, hogy elmondja, sokat elemzett, videózott, meg játszott, de érdekes módon ezeket csinálják kevésbé sikeres játékosok is, tehát a különbség a részletekben rejlik), és annak ellenére lett sikeres, hogy tudatosan használt volna bizonyos rutinokat. Viszont ami biztos, hogy a gondolkodásmód kialakult nála, ami lehetővé tette, hogy gyorsan, hatékonyan fejlődjön, konzisztensebben játsszon jól, és fenntartható legyek a póker karrierje.

Nem kötelező tudnia valakinek azt, hogy hogyan aktiválja az egyes tényezőket, viszont ami kötelező, hogy aktiválva legyenek. Ha ez nem történik meg automatikusan (öntudatlanul), akkor tudatosan kell ezeket aktiválni. És a legjobb, hogy bizonyos rutinokkal, gondolkodásmódbeli változtatásokkal ezeket képes vagy tudatosan kiaknázni. Bizonyos rutinokkal, változtatásokkal, gyorsabban tudsz fejlődni, meg tudod növelni a játékod minőségét, tudod növelni a motivációdat, élvezetesebbé tudod tenni az egész pókeres pályafutásodat.

 

Annak érdekében, hogy gyakorlati haszna is legyen a videónak, gondold át az egyes pilléreket, és írj össze 1-1 dolgot, amivel többet ki tudsz hozni az adott pillérekből. Akár valami, amivel a tudásodat tudod hatékonyabban fejleszteni az idő múlásával, akár valami kis rutin, vagy gondolat, amivel játék közben vagy képes javítani a teljesítményedet, vagy akár valami, amivel élvezetesebbé teheted a karriered, növelheted produktivitásod, energiaszinted. És utána törekedj arra, hogy mostantól kezdve ezt az 1-1 dolgot beültesd. Ha folyamatosan csinálsz 1-1 ilyen változást, amelyek mindig segítenek kicsit, akkor az idő múlásával ezek eléggé összeadódnak, és jelentősen pozitív hatással lesznek a pókeres eredményeidre.
Remélem hasznosnak találtad a videót és a bejegyzést. Örömmel veszem, ha megosztod a meglátásaidat a témával kapcsolatban, és elmondod, hogy Te melyik pilllérről szeretnél bővebb információt kapni.

Ha szeretnél hasznos tippeket, ötleteket kapni a témakörrel kapcsolatban, akkor add meg az email címed ezen a linken, és heti rendszerességgel küldök gondolatébresztő, és alkalmazható tippeket:

http://dominaldazeleted.hu/pokertippek
Üdv,
West

 

 

[thrive_leads id=’748′]

No comments yet.

Leave a Reply