Tréning – Hogyan tedd 2015-öt a legjobb éveddé

Előző bejegyzésemből már olvashattad, hogy január 10-én tartok egy egész napos ÉLŐ tréninget, amelynek címe: Hogyan tedd 2015-öt a legjobb éveddé!

Még december elején csináltam egy tréninget a ProPokerBacking csoportnak, és sokan megkerestek, hogy részt vehetnek-e külsősként. Mivel a tréning zártkörű volt, ezért nemet kellett mondanom. Viszont a sok érdeklődő és a tréning utáni nagyszerű visszajelzések miatt úgy döntöttem, hogy tartok egy új tréninget, amelyen bárki részt vehet.

Leírtam 2014-es évértékelő írásomban, hogy mennyi pluszt jelentett az idei év személyes fejlődésben, és a coachingjaim során számomra. Lehetőségem volt 100+ személlyel dolgozni, akiknek köszönhetően rengeteg hasznos felismerésre döbbentem rá. Egyszerűen látok megannyi személyt, akik jó értékrend alapján próbálják élni az életüket, rendes személyek, segítőkészek, jó szándékaik vannak, de mégis tudat alatt szabotálják magukat és az életüket.

Ez az, amin egyszerűen nem tudok szemet hunyni, mivel látom, hogy sokszor annyival könnyebbé tehetnénk az életünket, felszabadultabbak, boldogabbak, eredményesebbek lehetnénk, ha nem egyszerre lenne a lábunk a gáz és fékpedálon is. Ha képesek lennénk felhagyni önmagunk szabotálásával, és kiaknázni a bennünk rejlő potenciálunkat minél jobban.

És ez az, amiben igyekeztem segíteni a tanítványoknak, és sokszor elég mély változásoknak lehettem szemtanúja. Nagyon-nagyon sok boldog pillanatot okoztak a coachingok, és azokkal kapcsolatos visszajelzések az idei évben.

Szeretnék megosztani néhány gondolatot veled ebben a bejegyzésben, amelyek az én életemre is nagyszerű hatással voltak, és a tanítványok életében is rendkívül hasznosak voltak, illetve hogy milyen témaköröket fogunk érinteni az egy napos tréning során.

 

Készítettem egy videót, amelyben bemutatom milyen témákat fogunk átvenni a tréningen, és megtudhatsz bővebb információkat a tréningről:

 

 

Arra jöttem rá, hogy a fő probléma, amely hátráltat az életünkben, hogy nem tudjuk milyen tényezők alakítják a cselekedeteinket, és ezáltal az életünket. Azért nem tudjuk, mert ezek a tényezők általában tudat alattiak, azaz “láthatatlanok” számunkra… Van egy mondás, amit még évekkel ezelőtt hallottam, egyik leghíresebb tőzsdei kereskedőtől a világon:

 

“Nem tudod, hogy mi az, amit nem tudsz. És amit nem tudsz, az profit számodra, és amit nem tudsz, az veszteség is számodra.”

 

Ez elég jól összefoglalja, hogy milyen fontos szerepe lehet olyan tényezőknek, amiknek nem is vagyunk tudatában. Mivel nem vagyunk tisztában ezekkel az életünket formáló tudat alatti tényezőkkel, ezért nem is tudjuk tudatosan irányítani ezeket megfelelően. Emiatt az a gondolkodásmódunk alakítja az életünket, amely az évek során kialakult bennünk. Ebből fakadnak a frusztrációink magunkkal kapcsolatban, másokkal való kapcsolatainkban, emiatt szabotáljuk magunkat munkában, egészség, test területén, emiatt nem aknázzuk ki igazán a bennünk rejlő képességeinket.

És emiatt sokszor nem mi irányítjuk azt, hogyan viselkedjünk, hogyan érezzük magunkat, hanem az eseményeinkre reagálunk öntudatlanul. És az eredmény sokszor bosszankodás, frusztráció, idegesség, stressz, önszabotálás, halogatás.

 

Amikor először pókereztél évekkel ezelőtt, akkor rengeteg dolog volt, amivel nem voltál tisztában. Melyik pozícióból, melyik lappal érdemes játszani, mikor melyik a helyes +EV játék… Tehát póker fish voltál (nyugi én is, és mindannyian, amikor elkezdtük). Viszont a rengeteg játék, oktatóanyagok, elemzések hatására képes lettél egyre inkább megérteni, hogy melyik szituációban mi a helyes döntés. Egyre inkább átláttad, hogy egy fish, aki ellen játszottál milyen hibákat vét el. Mikor hoz rossz döntést, hogyan kellene megjátszania jobban a leosztást stb. Képes vagy átlátni a játékot és más játékos döntéseit sokkal-sokkal mélyebben a rengeteg tanulásnak köszönhetően.

Ugyanez a helyzet a mentális területtel is. Ha póker mellett az emberi elmében játszó folyamatokat is átlátod ilyen mélységben, akkor képes vagy tudatosan befolyásolni ezeket a tényezőket az életedben.

A mostani gondolkodásmódunk, cselekedeteink nem csak a pillanatnyi körülményeinkre fejtik ki a hatásukat, hanem az életünk alakulására radikális hatással bír 3-5-10 év múlva. Ha olvastad korábbi írásomat a döntéseink szerepéről, és a hatástöbbszörözés elvéről, akkor tudod, hogy ezt tartom az egyik legfontosabb gondolatnak, amelyet el kell sajátítanunk. Ez konkrétan azt takarja, hogy az életünk minőségét a döntéseink határozzák meg. Ha rossz döntéseket hozunk következetesen, akkor az idő múlásával ezek negatív irányba fejtik ki exponenciális hatásukat (pl. döntések az ételekkel kapcsolatban, amit fogyasztunk; testmozgással kapcsolatban; munkánkkal kapcsolatban; időnk beosztásával kapcsolatban; döntések a kapcsolatainkban, hogyan viselkedjünk..).

Ha jobb döntéseket hozunk meg következetesen, akkor pedig az idő múlásával pozitív irányba tapasztaljuk meg az exponenciális hatást. Azaz a hatástöbbszörözés elve mindig működik az életünkben, akár tudatosan felhasználjuk, akár nem. Apró, jelentéktelennek tűnő döntések + következetesség + idő = radikális változás.

Ezért annyira kritikus, hogy képesek legyünk minél tudatosabban alakítani a döntéseinket, mert akkor abba az irányba fogjuk tudni terelni az életünket, amerre szeretnénk. Ahelyett, hogy a tudatalatti programozásunkra, gondolkodásmódunkra bíznánk. És sajnos az utóbbi a gyakori. Tudattalanul hátráltató meggyőződéseket veszünk fel, amelyekkel szabotáljuk saját magunkat.

 

Amire rádöbbentem az évek során, hogy két dolog határozza meg azt, hogy mennyit vagyunk képesek kiaknázni a bennünk rejlő teljesítményből, és az életünk minőségéből:

1. Gondolkodásmódunk

2. Szokásaink

Ez a két tényező formálja az életünket.

 

A gondolkodásmódunk a világról alkotott képünket, meggyőződéseinket, magunkkal kapcsolatos gondolatainkat, szokásos érzelmi állapotainkat foglalja magába.

Képzeld el a következő esetet:

Van egy előadás, amely során van 100 résztvevő. És kihív az előadó 2 személyt, hogy mondja el a véleményét az adott témáról pár percben, ossza meg a meglátásait a többiekkel. Az egyik személy teljesen lelkes lesz, és szívesen megosztja a gondolatait. A másik személyt pedig elönti a félelem, és olyan gondolatok jelennek meg a fejében: “Biztos be fogok égni. Ez gáz lesz. Miért pont én?…”

Ugyanaz az esemény. Két különböző reakció. Mi a különbség? A két személy gondolkodásmódja. Az, hogy milyen jelentést adnak az adott eseménynek, hogyan tekintenek magukra, milyen meggyőződéseik lehetnek tudat alatt. Ezek meghatározzák, hogy milyen érzelmi állapotba kerül (lelkesedés vs. félelem), és meghatározzák, hogy mennyit képes kiaknázni a teljesítményéből.

De mondhatnám példának 2 póker játékos esetét is. Mindketten rosszul futnak egy adott időszakban. Az egyik teljesen jól kezeli, elfogadja a játék részeként, képes fenntartani a jó játékminőséget, belerakni az energiát a tanulásba és játékba is, és a pókeren kívüli életére se nyomja rá a negatív hangulatot. A másik személy pedig idegeskedik, dühös lesz játék közben, tiltel, amivel elszór még további pénzt; kevesebb energiát rak a játékba, halogatja azt; egyre nagyobb szenvedéssel ül le játszani; egyre kevésbé motivált; nem nagyon figyel a fejlesztendő területekre, vagy elemzésekre, mondván úgyse nyer most; élete többi területét is negatívan befolyásolja, átviszi a frusztrációját a párkapcsolatába, egészségtelenebb ételeket választ, kevesebbet mozog…

 

Mi a különbség? Ugyanaz az esemény, két különböző reakció. Szintén a két személy eltérő gondolkodásmódja a kulcs. A tudat alatti meggyőződéseik, szemléleteik, szokásos érzelmi mintáik.

 

Mondhatnánk még példákat minden területről, pl. egészség/test, vagy kapcsolatok területéről, hogy miért tapasztalnak teljesen eltérő érzelmeket emberek, miért döntenek és cselekednek teljesen ellentétesen bizonyos szituációkban. De azt hiszem látható, hogy az egyik KULCS fontosságú dolog az életben, hogy képesek legyünk tudatosan úgy formálni a gondolkodásmódunkat, hogy jól kezeljük az életünkben történő eseményeket. Ezáltal jobban fejlődünk, többet kiaknázunk a teljesítményünkből, boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak vagyunk, jobb kapcsolatokat tudunk ápolni, és eleve abba az irányba tudjuk terelni az életünket, amerre szeretnénk. Na meg a pókerben levő eredményeinkre is jelentős kihatással bírnak.

Csakúgy, mint pókerben is képes vagy egyre mélyebben átlátni a játékot, szituációkat, ugyanezt képes vagy elérni a saját gondolkodásmódoddal is. Tudatosan átlátni, hogy milyen tényezők formálnak, és tudatosan befolyásolni ezeket. Például, ha korábban valami bosszantott, vagy frusztrált állapotba rakott, akkor ezt tudatosan képes vagy átalakítani elfogadás, vagy lelkesedés állapotába. Ha átlátod a háttérben játszódó folyamatokat az elmédben, akkor tudatosan vagy képes irányítani azt.

 

lens-of-belief-system

Mik a meggyőződések?

Olyan gondolatok, amelyeket erősen igaznak hiszünk. És ezek a meggyőződéseink szemüveglencseként torzítják a valóságunk érzékelését. Ezért reagálunk teljesen különböző módon ugyanarra az eseményre. Ha kék szemüveglencsén nézzük a valóságot, akkor kékes árnyalatban látjuk, ha piroson keresztül, akkor pedig pirosan. Ez a lencse szűrőként van előttünk, amellyel megszűrjük és értelmezzük a történéseket az életünkben.

Ha valakinek az a meggyőződése, hogy ‘A hibák rosszak. Ha hibázok, akkor kudarc vagyok.’ akkor vajon ez a személy, hogyan fogja érezni magát, ha hibázik? Vajon befolyásolja-e a döntéseit és az életének alakulását? Hát persze.

És mi van, ha valakinek az a tudat alatti meggyőződése, hogy ‘A hibák a tanulási folyamat részei. Minden sikeres személy rengeteg hibát vétett, mire megtanulta, hogy mi az, ami nem működik, hogy ráleljen, mi az, ami működik. Thomas Edisonnak is 10.000 kísérletébe tellett, mire felfedezte a villanykörtét.’

Vajon ez a személy teljesen máshogy fog tekinteni a hibákra? Máshogy fogja érezni magát velük kapcsolatban? Máshogy fog cselekedni? Befolyásolja-e az élete alakulását?

Mindkettő személyt motiválhat az, ha elkövet hibákat, hogy tovább fejlődjön, és jobb eredményeket érjen el. Csak az első személy frusztrációból, szorongásból fog cselekedni, kevesebbnek érzi magát, csökken az önbecsülése, ami az élete minden területére kihatással lesz, így a kapcsolataira is. A második személy pedig inkább a kihívás, lelkesedés állapotából cselekedhet, amellyel sokkal boldogabban és felszabadultabban haladhat a célja felé. Élvezheti a célhoz vezető utat is, nem csak pillanatnyi boldogságot tapasztalhat, ha eléri a célt. Ebből az állapotból pedig sokkal hatékonyabban kiaknázhatja a benne rejlő erőt.

 

Ilyen és ehhez hasonló tudatos és főként tudat alatti meggyőződéseink formálják életünk minden területét. Ha ezeket tudatosan formáljuk, akkor képesek leszünk mi meghatározni, hogyan értelmezzük életünk eseményeit, és hogyan cselekedünk ezek hatására.

 

 

A másik tényező, amely formálja az életünket, az pedig a szokásaink.

Mik azok a dolgok, amelyeket újra és újra megteszünk az életünkben?

Ha valakinek olyan szokásai vannak, hogy időt pazarol; halogat; nem sportol; egészségtelen ételeket eszik; rengeteg TV-t néz; dohányzik; akkor ennek a személynek teljesen máshogy alakul az élete az évek során (hatástöbbszörözés elve), mint annak a személynek, akinek ilyen szokásai vannak: olvas; fejleszti magát; minden héten meglepi valamivel a párját; heti 3-4-szer sportol; egészségesen táplálkozik; napi szinten hálát ad dolgokért az életében…

 

Tehát a rutinjaink, szokásaink rendkívül fontosak az életünk alakulásában. Ezért annyira fontos, hogy tudatosan válasszuk meg ezeket. Tedd fel magadnak a kérdést egy adott szokásoddal kapcsolatban: Ha ezt a dolgot csinálom következetesen újra és újra, akkor az idő múlásával ez támogatni fog, semleges lesz, vagy hátráltatni fog az életem alakításában? És kérdezd meg magadtól: Milyen szokásokat tudnék kialakítani az életemben, amelyeket ha következetesen megteszek, akkor az idő múlásával pozitív irányba fogja segíteni az életemet? (akár ezt végig gondolhatod egyes területekre lebontva: egészség, testalkat, munka, kapcsolatok, anyagiak, személyes fejlődés)

 

Ha képesek vagyunk tudatosan formálni ezt a két tényezőt az életünkben (gondolkodásmódunk és szokásaink), akkor képesek vagyunk sokkal többet kiaknázni a teljesítményünkből, kiegyensúlyozottabbak, felszabadultabbak, boldogabbak lehetünk, és abba az irányba terelhetjük az életünket, amerre haladni szeretnénk.

 

Január 10 – Tréning

Erről fog szólni a január 10-ei tréning is. Hogyan tedd 2015-öt a legjobb éveddé. A tréning során azokat a fő témákat fogjuk átvenni, amely úgy gondolom, a leghasznosabb lehet számodra, az alapján, amit leszűrtem a több száz személlyel történő coachingjaim során. A tréningen MÉLYRE fogunk menni. Tehát ne ilyen woowooo pozitív gondolkodós szeminárra számíts. Az is adhat egy kis inspirációt valakinek, de az csak tüneti kezelés, mi a dolgok mélyén akarunk változást előidézni, mert az lesz az igazán hatásos, és tartós.

 

Garantálom, hogy a tréningen elhangzottak hozzá fognak segíteni ahhoz, hogy sokkal többet kihozzál magadból az év során.

 

Hogyan fog felépülni a tréning?

Érkezés: 10:15-től

Kezdés: 11:00

1. Blokk: 11:00 – 12:30 – Döntéseink tudatos befolyásolása + Boldogságunk elválasztása a céloktól

A tréning elején a döntéseink szerepével foglalkozunk, és leásunk a mélyére, hogy milyen tényezők formálják azokat. Ha ezeket átlátod, akkor képes leszel tudatosan alakítani a viselkedésedet a mindennapjaid során, legyen szó akár negatív, hátráltató szokások elhagyásáról, akár támogató cselekedetek megtételéről.

A blokk második felében pedig egy olyan témáról fogunk beszélni, amely az egyik legtöbbet adta számomra az idei évben: Hogyan válaszd el a jelenben átélt boldogságodat a céljaidtól, azaz a jövő érdekében tett cselekvésektől. Azaz, hogyan legyél boldog az út során, mialatt próbálod elérni a céljaidat, amelyekkel jobb körülményeket tudsz teremteni magadnak.

Ez kicsit túlmisztifikáltnak tűnhet, azonban az egész arra vezethető vissza, hogy megváltoztatjuk a meggyőződéseinket néhány dologgal kapcsolatban, amelyek miatt eddig főként frusztrációból, szorongásból, félelemből, bizonyítási vágyból cselekedtünk, és ezt lecseréljük az öröm, hála, lelkesedés érzelmekre. Sokan azt hisszük, hogy a körülményeink határozzák meg a boldogságunkat, pedig igazából az ezzel kapcsolatos gondolkodásmódunk a kulcs. Mindannyian boldogságra vágyunk. A paradoxon az, hogy azt hisszük hamarabb elérjük a célt, ha lehajtjuk a fejünket és hajtunk napról napra, majd arra eszmélünk fel, hogy az élet elhaladt mellettünk. Pedig a valóságban, nem csak, hogy az utat magát is élvezhetjük, ha megengedjük magunknak a boldogságot, de maga a cél elérése is sokkal könnyebbé válik, mivel ebből a pozitív érzelmi állapotból jóval többet meg tudunk valósítani a bennünk rejlő potenciálunkból.

 

12:30 – 12:45 Szünet

 

2. Blokk: 12:45 – 14:00 – Az életünket alakító erők: Fájdalom és Élvezet  +  Dickens átalakító folyamat

Ez a két erő, fájdalom és élvezet, határozza meg, hogy mit teszel, és nem teszel meg az életedben. Ez a motivációnk forrása. Ha valami cselekedethez fájdalom van társítva a fejedben, akkor azt meg akarod-e tenni, vagy inkább halogatod és kerülöd a dolgot? Próbálod kerülni, amennyire csak tudod. Ha valamihez viszont élvezet van inkább társítva a fejedben, azt szívesen csinálod, nem igaz?

Ha valaha elgondolkoztál azon, hogy miért teszel, és nem teszel dolgokat az életedben, akkor ebben a blokkban megtudod rá a választ. Miért halogat valaki bizonyos cselekedetet az életében? Azért, mert abban a pillanatban inkább fájdalmat, frusztrációt lát benne (mi van, ha nem sikerül? mi van, ha kudarcot vallok? kényelmetlen lesz; nincs kedvem megtenni stb.). Mi lenne, ha képes lennél ezt a fájdalom és élvezet erőt tudatosan formálni a fejedben úgy, hogy megtegyél dolgokat, amelyek előrevisznek, és fájdalmat társíts azokhoz a dolgokhoz, amelyek hátráltatnak?

Nehéz kiemelnem egy dolgot, amely a legnagyobb hatással bírt az életemre, de mindenképpen ez a koncepció, a fájdalom és élvezet tudatos társítása az egyik, amelynek rengeteget köszönhetek.

Ezután pedig jön az az átalakító folyamat, ami az előző tréningen a leginkább tetszett a résztvevőknek: Dickens folyamat.

Ezt a technikát Tony Robbins-tól tanultam, és félelmetesen hatásos lehet, ha szeretnél változtatni egy dolgon az életedben, vagy viselkedéseden, meggyőződéseden. Ez a folyamat meg fogja adni számodra a hajtóerőt a változáshoz. Konkrétan a fájdalom és élvezet társítást fogjuk felhasználni egy 30-40 perces irányított vizualizációban. Elég mély változásokat láttam embereknél ennek a folyamatnak köszönhetően, köztük magamon is, amikor én rajtam végezték el korábban.

 

14:00 – 15:00 Ebédszünet

 

3. Blokk: 15:00 – 16:45 – Bizonyosság vs. Bizonytalanság + Érzelmi állapotunk tudatos befolyásolása

Van két alapvető szükségletünk emberekként, amelyek gyakran kisebb nagyobb konfliktusban állnak egymással, és szabotálnak előrehaladásunkban, és életünk minőségében. Ez a két szükségletünk a bizonyosság, azaz az igényünk a stabilitásra, a kényelemre, biztonságra; és a bizonytalanság vagy más néven változatosság iránti igényünk, amely új ingerek, új stimuláció, új érzelmek, események átélésére ösztönöz minket. A probléma ott van, ha valakiben túl nagy az igény a bizonyosságra, és kevésbé tolerálja a bizonytalant. Akkor nem nehéz megjósolni ennek a személynek a frusztrációját az életében: kevésbé nyitott az új dolgokra, így a fejlődésre is, monotonitás, élet kevésbé élvezése, túl nagy igény a dolgok és események irányítására (akár pókerben, akár más területen)… Minden az életünkben bizonytalanságot foglal magában, ha megtanulunk élvezetet társítani ehhez, fájdalom helyett, akkor gyökeresen megváltoztathatjuk életünk és érzelmi állapotunk alakulását. Ezt fogjuk tenni ebben a blokkban.

 

Aztán az egyik fő témával foglalkozunk a tréning során: Hogyan tudjuk tudatosan befolyásolni az érzelmi állapotunkat?

Azt hisszük, hogy az érzelmi állapotunk a körülményeink eredménye. És szinte minden embernél ez így is van. Ha jól alakulnak a dolgok, akkor jól érzik magukat, ha rosszul, akkor pedig negatív állapotban találják magukat. De mi lenne, ha tudatosan képesek lennénk befolyásolni az érzelmi állapotunkat?

Miért olyan fontos ez? Azért mert ez az egyik tényező, amely befolyásolja a döntéseinket: milyen érzelmi állapotban vagy az adott pillanatban. Nem nehéz kitalálni, hogy ha valaki frusztrált, feszült, ideges, vagy motiválatlan, esetleg félelem, csalódottság érzelmi állapotában van, akkor teljesen más döntéseket hozhat meg azzal kapcsolatban, hogy hogyan cselekedjen (produktív legyen, vagy időt pazaroljon; megértően vagy ellenségesen viselkedjen valakivel szemben; jó döntéseket hozzon meg pókerben vagy elsiklik-e +EV lehetőségek felett; egészséges vagy egészségtelen ételhez nyúl…).

És mennyivel másabb, ha valaki lelkes, hálás, szeretetteljes, motivált, magabiztos érzelmeket él át. Vajon befolyásolja-e, hogyan dönt, és cselekszik? Hát persze!

Ezért úgy gondolom, hogy KRITIKUS fontosságú megtanulni irányítani az érzelmi állapotunkat tudatosan.

Három tényező van kihatással rá (ezeket pedig tudatosan tudod alakítani):

1. Fókusz – Mire fókuszálunk

2. Fiziológia – Milyen a fiziológiai állapotunk (testtartás, légzési mintánk, tekintetünk, izmaink feszültsége stb.)

3. Nyelvhasználat – azaz milyen szavakkal írjuk le az adott pillanatot (szörnyű, katasztrófa v. kihívás, lehetőség, ‘Ez egy új kezdet..’)

A tréningen pedig megtanulod, hogyan tudod ezt megtenni, hogyan vagy képes egy szempillantás alatt megváltoztatni az érzelmi állapotodat, és megtudod, miért mondom azt, hogy nem a körülményeink, hanem mi rakjuk magunkat támogató vagy hátráltató érzelmi állapotba.

 

16:45 – 17:00 Szünet

 

4. Blokk: 17:00 – 18:30 Önbecsülésünk alapja – Elég vagyok érzése

Korábbi írásomban már említettem, hogy az önbecsülésünk az, ami kihatással van életünk minden területére. Minden esetben erre lehetett visszavezetni a biztonságos problémákat, amelyeket mi teremtünk az életünkben. Legyen szó halogatásról, időpazarlásról, depresszióról, túlsúlyról, dohányzásról, vagy egyéb káros szokásokról, motiválatlanságról, kapcsolatokban levő frusztrációkról… Mindig ez volt a dolog legmélyén. Ha nem vagyunk rendben magunkkal, akkor az kihatással lesz az egész életünkre, minden területre. Ezért a változásnak itt kell kezdődnie, mert magunkat mindenhova magunkkal visszük.

Ebben a részben átvesszük, hogyan tudunk kialakítani egy egészséges önbecsülést, azaz hogyan kerüljünk rendbe magunkkal, amikor értékesnek és elégnek érezzük magunkat. Ezáltal leszámolunk a két legalapvetőbb félelmünkkel, amelyek szabotálnak minket: 1. Félelem, hogy nem leszek elég  2. Félelem, hogy nem fognak szeretni.

Az egészséges önbecsülés a valóságra épül. Nem túlkompenzálunk, se nem alulkompenzálunk. Nem mutatjuk többnek, se kevesebbnek magunkat. Nem rejtegetjük a hibáinkat, gyengeségeinket, attól tartva, hogy azok miatt kevesebbek lennénk, és nem nyomjuk el az erősségeinket se, attól tartva, hogy azok miatt kilógnánk a sorból. Ez a változás gyökeresen átformálhatja életünk minden területét, magunkkal és másokkal kapcsolatos viszonyunkat. Frusztráció helyett életélvezet lehet az alapvető állapotunk.

 

 

Bónuszok

A tréning mellé megkapod a következő bónuszokat, amelyekkel még nagyobb segítséget fog jelenteni számodra, hogy a lehető legtöbbet kihozd 2015-ből és a rá következő éveidből.

 

#1 Bónusz – Közel 60 oldalas munkafüzet

A tréningen kapsz egy közel 60 oldalas munkafüzetet, amely egy mini-könyvnek felel meg. Ha tetszett a korábbi könyvem, amelyet írtam 2 évvel ezelőtt (Mentális Felkészültség és Maximális Teljesítmény), akkor ez is tetszeni fog, mivel ez sokkal-sokkal mélyebbre megy az életünket alakító tényezőkkel kapcsolatban. Jó része a tréningen is szereplő témaköröket fejti ki írásban, de találsz benne egyéb fejezeteket, amiket szintén fontosnak tartok, viszont a tréningen nem lesz idő foglalkozni velük. Azonban otthon át tudod majd olvasni azokat is. Ezzel a munkafüzettel fogunk dolgozni a tréning során is, hiszen lesznek interaktív gyakorlatok, amikor az elhangzottakat a saját életedre vetíted a benne levő gyakorlatoknak köszönhetően.

 

#2 Bónusz – Videó: Hogyan alakíts ki egy erőteljes reggeli rutint

Kapsz tőlem egy videót, amelyben a reggeli rutin fontosságáról beszélek. Nem véletlen hívják arany órának a napunk első óráját. Nem véletlenül ezt tartja minden egyes befolyásos személy a napja legfontosabb részének: Tony Robbins, Brian Tracy, Dalai Láma, Warren Buffett, Eben Pagan, Darren Hardy… Mintha egy hógolyót elindítanál egy havas lejtőn, a reggeli első óránk is egy felfelé vagy lefelé ívelő spirálba rakhat minket, amely momentumot épít a napunk során.

Bemutatom, hogy miért olyan fontos, mit teszel egyből felkelés után, és hogyan tudod a lehető legnagyobb pozitív hatást kifejteni a napodra. Mit tegyél, és mit ne tegyél. Ez az egy szokás, egy pozitív reggeli rutin kialakítása, gyökeresen átformálja emberek életét az idő múlásával (hatástöbbszörözés elve).

 

#3 Bónusz – 30 napos gyakorlati munkafüzet

A tréninghez kapsz majd egy 30 napos gyakorlati munkafüzetet. Ebben minden egyes napra találsz majd valami gondolatot, hogy mire fókuszálj aznap, illetve 1-1 rövid gyakorlatot. Ezek segítenek majd abban, hogy minél jobban elmélyítsd a tréningen elhangzottakat, gyakorlatba ültess dolgokat, és formálják a gondolkodásmódodat. Ha ezen a munkafüzeten végigmész 30 napig, akkor úgy gondolom gyökeres változást tapasztalhatsz viselkedésedben, gondolkodásmódodban, egész életszemléletedben.

 

Itt van néhány vélemény a december elei tréning résztvevőitől:

„A minőségi vs biztonságos problémák viszonyának, miértjének megértése, és ezek saját életemre való kivetítése felnyitotta a szemem, egy szemvillanás alatt produktívabbá tudtam tenni általa az életem, ill a rossz szokásaimmal szemben is toleránsabb lettem, megértve, hogy miért vannak, és “segítve rajtuk” változtatni, mintsem megvetve mérgelődni, hogy “ez az én rossz szokásom és kész”. A 6 szükségletünk ismerete az önismeretemen kívül a környezetem megértésében segített sokat, megannyi apró megjegyzés, gesztus mögött látni vélem a szükségletet, ami amolyan segélykiáltásként öntudatlanul cselekvésre/beszédre készteti az embereket. A többi érintett terület is hasonlóan építő hatással volt rám, mint az imént kiragadott 2.””Nagyon tetszett a tréning, főleg a fél órás transzformáció része rádöbbentett pár dologra.”

“A nempókeres önbizalmamat eléggé helyre rakta!”

“Szuper volt sztem, az előzetes alapján nagyjából hasonlóra számítottam. Tele volt valóban sorsfordító gondolatokkal,ötletekkel,gyakorlatokkal,amik mindenki számára csak pozitív várható hozammal rendelkeznek. “

“Abszolút tükröződött a sok befektetett munkád és tapasztalatod. Nem csak abban segített, hogy új dolgokat tanultam, és hogy eddig nem felismert hátráltató tényezőket tártam fel az életemben, hanem nagyon jó módszereket is tanulhattam ezen tényezők megváltoztatására.”

“A tréning hasznos volt az élet minden területére nézve, és tetszett, hogy sok témát nem pókeres szemszögből közelítettünk meg.”

“Fura ezt így leírni, de egy szemlélet váltást hozott az életemben. Ez miben is nyilvánul meg? Elsősorban egy tudatosabb életszemlélet és az életem irányításában. Az életemet én irányítom és ezzel párhuzamosan a környezetemet is. Ha úgy tetszik, megpróbálok világot váltani. Egy-két példa miben is mutatkozik ez meg. Póker, hiszen ez az örök szerelem és a jobb életem kulcsa. Kitűztem és meg is fogom valósítani azokat a célokat, amiket végre konkrétan elhatároztam (Supernova2 2015 év végéig). Havonta min 4000db játék (Spin and Go). Ezt te nem is tudod még. A tréning közvetlen hozománya, hogy gyakorlatilag szinte azonnal váltottam is a spinre. A halogatás nem a barátom, ha változtatni szeretnék az életemen. A másik változás pedig a testem művelése, igen művelése :D. Sajnos eddig ezt a területet se vettem eléggé komolyan, pedig ez legalább annyira fontos mint a lelki rész. Megvettem életem első kondi bérletét és ezzel párhuzamosan az eddigi „étrendemen is radikális változtatásokat eszközölök.”

 

Tréning helyszíne:

Budapest belvárosában, egyik hotel konferencia termében (bővebb infó a jelentkezés utáni emailben).

 

A tréning ára: $90

 

Jelentkezés:

Kattints az alábbi linkre, és kövesd az útmutatást a jelentkezéshez: JELENTKEZÉS

 

Szabad helyek száma: 50 fő

Abban a helyzetben vagyunk, hogy a termet már lefoglaltam, és a korábbi tréningekből kiindulva limitált a terem kapacitása, hogy kényelmesen elférjünk. Voltak már személyek, akik előre jelezték, hogy jönnének a tréningre, szóval mellettük még 50 főben szabtam meg most a létszámlimitet. A helyeket jelentkezési sorrendben tudom fenntartani. Utána, ha elérjük ezt az 50 főt, akkor már csak várólistára lehet feliratkozni. Természetesen a várólistáról sorrendben lehet feltölteni az esetleges helyeket, ha valaki lemondaná.

 

Mit tud nyújtani pókerben?

Mint észrevehetted a tréning nem konkrétan pókerről fog szólni. Méghozzá azért, mert a dolgok mélyére fogunk leásni. Ez az a terület, amelyből fakadnak problémák, önszabotálások, frusztrációk az életünkben, és amelyek kivetülnek akár pókerben, akár életünk más területein.

Tehát a legmélyén akarunk változást előidézni, hogy a legjobb változást idézzük elő. Ha kíváncsi vagy pókerben mit fognak tudni nyújtani ezek a témák számodra:

  • Képes leszel tudatosan jobb érzelmi állapotba hozni magad session előtt és session közben (jobb érzelmi állapot -> jobb teljesítmény)
  • Motivációdat tudatosan képes leszel kialakítani, megújítani, formálni
  • Halogatás, időpazarlás kiváltó okai felismerni, és megszüntetni
  • Többet pókerezni, ha eddig ez problémát jelentett
  • Jobban, eredményesebben játszani
  • Pókerben nagyobb élvezetet lelni, felesleges frusztrációkat megszüntetni

 

A tréning árát alapból alacsonyra szabtam meg, hogy mindenki el tudjon jönni, akit érdekel, még ha nehezebb anyagi körülményekkel is rendelkezik. Viszont ha mégis sokallod a tréning árát, akkor tekintsd ezt befektetésnek magadba. Hány olyan dologra költöttünk már mindannyian, amelyek nem vitték előre az életünket. És mennyi olyanra költhettünk volna, amely befektetés lehetett volna magunkba, gondolkodásmódunkba, életünk minőségébe. Egy valamit megtanultam az évek során, hogy először a befektetés jön (akár időben, energiában, akár pénzben), utána pedig az aratás. Mezőgazdaságban jól ismerik ezt.

Ha úgy vagy vele, hogy messze laksz Budapesttől, akkor hidd el, megéri azt a pár óra utat és extra költséget, hogy magadat fejleszd. Jóval nagyobb távokat tettem meg tengerentúlra 1-1 tréningért, és sose bántam meg, és biztos vagyok benne, hogy Te sem fogod. Ha nem tudsz tréning előtt érkezni, és utána menni, akkor javaslom, hogy foglalj egy olcsó szállást airbnb-n, vagy booking-com-on. Ha pár óra utazás akadályt jelent, akkor mihez kezdesz nagyobb akadályokkal az életben?

Ha azt gondolod, hogy a Te mentális játékod már így is elég jó, és nem kell fejlesztened magadat ilyen téren… ez a tréning nem konkrétan póker mentál területről fog szólni, hanem sokkal-sokkal többről, de a pozitív hatásait póker karrieredben is fogod tapasztalni.

Ha úgy gondolod, hogy le fog olvadni az elméd a sok új információtól, akkor … nos ezt jól gondolod, de a gyakorlati feladatokkal, élő demonstrációkkal, jó társasággal, sok nevetéssel, jól fogod érezni magad garantáltan.

 

 

Amennyiben bármilyen kérdésed van a tréninggel kapcsolatban, akkor írd le itt, vagy írj emailt a west@dominaldazeleted.hu címre, és válaszolok.

No comments yet.

Leave a Reply